Avonturen

Avonturen

Het is altijd weer een avontuur wat het Waddengebied gaat brengen. Ook voor ons. Elke dag is anders, elke dag is de zee weer anders gekleurd, elke dag waait de wind net weer anders. Ga met ons mee op avontuur op het Wad met de prachtige eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. We kunnen ook gaan droogvallen met het schip, een getij op het open water blijven en als het water weg trekt kunnen we wandelen en ontdekken wat het Wad op de bodem verstopt. Zo ver je op het Wad kan zien...magisch. Ook is er de mogelijkheid om het IJsselmeer en/ of de Friese wateren te ontdekken!

Bezoek de Waddeneilanden

Het breedste strand van Europa bevindt zich op de Waddeneilanden.

Vanuit Harlingen zeilen we naar een Waddeneiland. Het is afhankelijk van de wind hoe snel we op een eiland kunnen zijn en misschien wilt u onderweg de ervaring van droog vallen op het Wad meemaken. De Waddeneilanden zijn echt heel bijzonder. Met aan ene kant de Waddenzee en aan de andere kant de Noordzee met weidse stranden. Vanuit de haven is het een mooie wandeling naar het Noordzeestrand, kilometers ongerept strand!

Families met kinderen

Als de kinderen het naar hun zin hebben kunnen de ouders ook helemaal ontspannen!

Families met kinderen voelen zich altijd enorm thuis op de Boreas. Wij vinden het leuk om met ouders met kinderen op pad te zijn, de gezelligheid, de verhalen, het samenzijn, het plezier daar doen we het voor! Als kinderen interesse tonen in het zeilen dan geven we ze soms kleine taakjes als het meehelpen met het hijsen van de zeilen of mogen ze aan het roer staan. Natuurlijk staat veiligheid altijd voorop!

Varen met groepen

Leer je collega's eens op een andere manier kennen.

Even weg uit de vaste werk omgeving, op een schip ben je op elkaar aangewezen doordat een schip moet zeilen en dit doe je samen, en dat versterkt de teamgeest. En je geeft je over aan de natuur en de elementen. Uit je comfortzone! De wind maakt het hoofd leeg waarna er weer plaats is voor nieuwe ideeën.

Varen met groepen kinderen

Schoolreisjes of uitjes met de vereniging onder begeleiding.

We hebben regelmatig groepen kinderen aan boord. Soms wordt er met meerder boten gevaren als de groepen groot zijn. Grietje heeft gewerkt met kinderen in de maatschappelijke opvang en weet hoe om te gaan met kinderen die wat meer aandacht nodig hebben.

Het ritme van de zee

Op de Waddenzee hebben we een getijdenwerking: de dagelijkse op- en neergaande beweging van de zee. De tijden van hoog- en laagwater zijn van te voren bij benadering uit te rekenen met de digitale kaart van het astronomische getij.
Op de zandbanken kunnen we droog vallen met ons schip. We kunnen dan eerst gaan zwemmen, daarna als het water helemaal is teruggetrokken gaan wandelen en genieten van de weidsheid en stilte van het Wad.

Op het Wad mogen er voor eigen consumptie mossels en kokkels geplukt worden mits we de natuur natuurlijk niet verstoren. Echt verse mosselen, kokkels en oesters, zo lekker heeft u ze nog nooit gegeten! En Grietje weet als geen ander hoe ze "Spaghetti alle vongole" moet klaar maken. Om je vingers bij af te likken.