Het schip


Het schip van buiten & van binnen

Met het voormalige vrachtschip dat vroeger vracht vervoerde vanuit Groningen naar Denemarken kun je goed zeilen. De Boreas heeft zeilen voor alle weertypes. Onderdeks is het 's avonds gezellig verblijven.


Boreas, god van de Noordenwind.

De zeiltjalk Boreas is een platbodem dat betekent dat het uitermate geschikt is om op de Waddenzee te varen. Voor elk soort wind zijn er zeilen aan boord. Daardoor kan er in principe altijd gezeild worden. Schipper Henk vaart al vele jaren op het Wad. Wilt u leren zeilen of de geheime plekjes van het Waddengebied ontdekken dan zit u goed bij de Boreas!

Geschiedenis

De Boreas is gebouwd in 1897 op een Groninger werf en voer voornamelijk tussen Denemarken en Zweden. In 1985 is het vrachtschip verbouwd en zijn er in het ruim, waar eerst hout en graan vervoerd werden, comfortabele hutten en een mooie ruime salon gecreëerd. Bij de laatste verbouwing, in 2012, is de binnenruimte van het schip volledig aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd, en beschikt daardoor over twee douches en ruime hutten. De Boreas is geschikt voor een verblijf van 16 personen.

Het schip benedendeks

Kom heerlijk nagenieten na een dag zeilen benedendeks in deze knusse tjalk. Benedendeks is het gezellig en sfeervol voor zestien personen. In de goed ingerichte en gezellige salon staan twee grote tafels met zitbanken. Er is een ruim aanrecht, een groot vierpits gasfornuis met oven en twee koelkasten. En hangen muziek boxen die werken op Bluetooth. Er zijn twee vierpersoons hutten en vier twee persoons hutten met eigen wastafels. Deze hebben allemaal stromend water. Op de Boreas zijn twee douches, een toilet en nog een urinoir aanwezig.

Beddengoed

Je hoeft geen beddengoed mee te nemen, hier zorgen wij voor! Ook zijn er theedoeken aanwezig.

Bad handdoeken moeten zelf meegebracht worden. De mogelijkheid bestaat ook deze te huren tegen meerprijs.