Avonturen


Avonturen

Het is altijd weer een avontuur wat het Waddengebied gaat brengen. Ook voor ons. Elke dag is anders, elke dag is de zee weer anders gekleurd, elke dag waait de wind net weer anders. Ga met ons mee op avontuur op het Wad, het IJsselmeer of de Friese wateren!


Bezoek de Waddeneilanden

Het breedste strand van Europa bevindt zich op de Waddeneilanden.

Vanuit Harlingen zeilen we naar een Waddeneiland. Het is afhankelijk van de wind hoe snel we op een eiland kunnen zijn en misschien wilt u onderweg de ervaring van droog vallen op het Wad meemaken. De Waddeneilanden zijn echt heel bijzonder. Met aan ene kant de Waddenzee en aan de andere kant de Noordzee met weidse stranden. Vanuit de haven is het een mooie wandeling naar het Noordzeestrand, kilometers ongerept strand!

 


 

Families met kinderen

Als de kinderen het naar hun zin hebben kunnen de ouders ook helemaal ontspannen!

Families met kinderen voelen zich altijd enorm thuis op de Boreas. Wij vinden het leuk om met kinderen, ook met grote groepen kinderen, te varen.

Als kinderen interesse tonen in het zeilen dan geven we ze soms kleine taakjes als het meehelpen met het hijsen van de zeilen of mogen ze aan het roer staan.

Natuurlijk staat veilgheid voorop. Tijdens het zeilen moeten de kinderen een zwemvest dragen, deze zijn aanwezig op de Boreas.

 


 

Varen met groepen

Leer je collega's eens op een andere manier kennen.

Even weg uit de vaste omgeving maakt dat mensen meer op elkaar zijn aangewezen en dat versterkt het teamgevoel. De wind maakt het hoofd leeg waarna er weer plaats is voor nieuwe ideeën.

 


 

Varen met groepen kinderen

Schoolreisjes of uitjes met de vereniging onder begeleiding.

We hebben regelmatig groepen kinderen aan boord. Soms wordt er met meerder boten gevaren als de groepen groot zijn. Grietje komt uit de jeugdzorg en weet hoe om te gaan ook met kinderen die wat meer aandacht nodig hebben.

 


 

Droogvallen op het wad

Omdat de zee zich om de acht uur terugtrekt komen er grote delen van de Waddenzee boven water te liggen. Op deze zandbanken kunnen we droog vallen met ons schip. We gaan dan lekker zwemmen, BBQ of gaan opzoek naar mosselen en oesters.

Wij weten de plekjes op het Wad waar de mossel en oesterbanken zich bevinden. Er mag voor eigen consumptie geplukt worden mits we de natuur natuurlijk niet verstoren. Echt verse mosselen en oesters, zo lekker heeft u ze nog nooit gegeten!